Vad kan man hitta på i Västerås?

Annonce

Beroende på vad man anser är intressant, så finns det mycket att hitta på i en stad som Västerås. Det finns bland annat mycket kultur, historia och vacker natur att upptäcka. Vi har samlat information om några av de roligaste och mest intressanta sakerna att göra i Västerås.

Västerås har mycket att bjuda på, både för att utforska i lugn och ro med en promenad och att planera olika aktiviteter under en helg eller semester. Det är också en utmärkt plats att bo på eftersom det finns allt från affärer till restauranger och från natur till kultur.

  • Kyrkbacken är ett område som måste upplevas i staden. Det utmärker sig med slingriga gator, säregna gamla trähus och gator klädda av kullerstenar. Det blir en skön historisk promenad och en njutning för ögonen.
  • Om man med bil kör cirka 30 minuter, så når man Sala där man kan besök Sala Silvergruva. Om du har tur kan du till och med se några av de aktiva gruv verksamheterna. Här har det brutits silver i hundratals år och väl värt en guidad tur. Det finns till och med möjlighet med att känna på hur det är att bo 155 meter under jorden.
  • Kanske kan det vara intressant med att hitta sex i Västerås, när du ändå är på genomresa. Via nätet kan det vara lättare att finna någon som är på samma nivå och som söker liknande som man själv gör. Eller bara för att chatta lite.
  • Djäkneberget är en historisk plats där du kan känna Sveriges historia och kanske hitta några runstenar på vägen. En naturpark med inslag av historia och en skön promenad, där det finns chans för paus i en lekpark, danspaviljong, minigolfbana och en restaurang.
  • En spännande aktivitet i Västerås som varar 2-3 timmar är att åka veteranbil i staden. Man kan välja mellan olika rutter och är en bra aktivitet för hela familjen eller enbart med partnern eller vänner.
  • Strömsholms Slott är beläget utanför Västerås, med cirka 20 minuters bilfärd. Vacker kunglig inredning med massor av målningar och vacker inredning. Dessutom är det möjligt för dig att vandra i den vackra miljön utanför slottet.
  • Det finns flera olika aktiviteter att roa sig med inomhus. Som att äta på Nya Hattfabriken, köra en timmes träning i bowlinghallen, fika hos Systrarna Ericssons Hembageri och vill du söka något mer spännande när du pausar i hotellrummet så kan du kolla in lite skojiga aktiviteter på ix.nu. Det kan vara en bra aktivitet om det är dåligt väder eller om du vill ha lite sällskap en regnig dag.

Lämna en kommentar